PACIFIC OPTICAL COMPANY

The Adelphi 2004

The Pacific Optical Company Project won the top prize for the 2004 Interior Design Configuration award, and was even commended by renowned Singapore architect, Mr William Lim. Coming from an approach of customization, raw materials were used as the tables and acrylic sheets and aluminium sheets were all sourced regionally and custom made for the project. The lightings are bespoke and the Verner Pantone chair reflect a soft and aesthetically pleasing outlook. Where conventional optometrists often sit behind a counter to serve customers, the design of Pacific Optical Company instead encourages customers to proactively walk around to try on the different glasses themselves.

In line with the colour scheme of the optometrist, a painting was also specially done for the project. Reflecting the nakedness of the raw materials used, and the nakedness of the eye despite glasses,

concrete walls of the building were all left as they were.

Concept Design / Design & Build